Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlundia

Granlund Oy on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan.
Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Vuonna 2012 perustettu Arkkitehtitoimisto ON Oy on saavuttanut vahvan aseman Kuopion seudulla. Granlund Oy:n Kuopion aluejohtaja Tommi Miettinen sanoo, että hyvämaineinen ja yrityskulttuuriltaan hienosti Granlundille sopiva Arkkitehtitoimisto ON Oy on erinomainen vahvistus. Yritys työllistää 6 henkilöä.

Yrityskaupalla saavutetaan pitkään suunniteltu tavoite tarjota monipuolisemmin eri suunnittelualojen palveluja paikallisesti.  ”Jatkossa asiakkaamme voivat tilata meiltä talotekniikkasuunnittelun, rakennuttamisen ja valvonnan lisäksi myös arkkitehtisuunnittelua”, Miettinen kertoo.

Arkkitehtitoimisto ON Oy:n toimitusjohtajan Olli Niemisen mukaan Suomessa on arkkitehtisuunnittelun toimialalla havaittavissa voimakasta keskittymistä, mikä vaikeuttaa pienten paikallisten yritysten selviytymistä markkinoilla.

”Julkisella puolella referenssivaatimukset ovat kasvaneet – pienet toimijat eivät voi aina vastata näihin vaatimuksiin. Meidän näkökulmastamme ryhtyminen osaksi Granlundia tuo meille toiminnan varmuutta, jatkuvuutta ja suuruuden ekonomiaa, jotka tukevat tekemistämme”, Olli Nieminen sanoo.

Tilaajalle Granlundin ja Arkkitehtitoimisto ON Oy:n yhdistyminen näkyy entistä paremmin yhteensopivina suunnitelmina, tekemisen jouston lisääntymisenä ja parempana tiedonkulkuna hankkeiden sisällä.

Granlundilla on yrityskaupan myötä Itä-Suomessa erittäin kattavat resurssit tehdä arkkitehtisuunnittelua: arkkitehtejä työskentelee myös Mikkelin ja Saimaan aluetoimistoissa. Tekijöitä riittää isompiinkin hankkeisiin.


Tietomallinnuksen kehittäminen on ollut tärkeää Arkkitehtitoimisto ON Oy:lle

”Olemme saaneet mallinnuksen ja Revitin käytön kehittämisestä paljon kiitosta asiakkailtamme – samoin teknisesti laadukkaista suunnitelmista”, kertoo muotoilija Kati Kumpumäki Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta.

”Meillä ajatellaan, että tehdään suunnitelmat kunnolla. Lopputuloksen ristiriidattomuuden ja hankkeen riidattomuuden kannalta tämä on todettu hyväksi tavaksi. Työmaakin kiittää”, sanoo Nieminen.

Arkkitehtitoimisto ON Oy on kartuttanut hienon listan monipuolisia referenssejä: kokemusta on esimerkiksi maankäytön suunnittelusta, asuinkohteista, palo- ja pelastustiloista ja hoivatiloista. Näkyvimpiä referenssejä ovat mm. SAKKY Savilahden uusi kampus ja Kuopion Maljalahden rantaan nousseet asuintalot. Myös yhteisiä kohteita Granlundin kanssa on sattunut matkan varrelle useita, kuten 1850-luvulla rakennetun Kapteenin talon restaurointi ja peruskorjaus.

”Meillä on monipuolinen pieni ryhmä ammattilaisia, jossa yhdistyy vankka kokemus, nuorten suunnittelijoiden into sekä kyky tulla ihmisten kanssa toimeen. Taito kommunikoida korostuu, koska työtä tehdään nimenomaan ihmisten kesken”, Nieminen luonnehtii.


Työt ja projektit jatkuvat entiseen malliin

Kaupan täytäntöönpano on 1.1.2024, jonka jälkeen Arkkitehtitoimisto ON Oy fuusioidaan Granlund Oy:öön. Fuusion suunnitellaan toteutuvan 30.6.2024.

Ennen fuusiota tiedotamme asiakkaita käytännön asioista. Toiminta jatkuu fuusion jälkeen Granlund Oy:n nimissä, mutta asiakasyhteyshenkilöt säilyvät ennallaan ja käynnissä olevat hankkeet jatkuvat kuten ennenkin.

 

Tommi Miettinen, aluejohtaja
Granlund Oy, Kuopion aluetoimisto
puh. 050 325 0258
tommi.miettinen@granlund.fi

 

Olli Nieminen, toimitusjohtaja / arkkitehti SAFA
Arkkitehtitoimisto ON Oy
puh. 050 567 7037
olli.nieminen@arktsto.fi

 

Arkkitehtitoimisto ON Oy | Kirkkokatu 1, 70100 KUOPIO | Puhelin 050 595 0419